DO Tarragona

El seu logo, la àmfora ja ens vincula amb l'Imperi Romà, que va ser el veritable impulsor d'aquesta zona geogràfica, on van ser grans exportadors de vins per tot Europa.
A la fi de l'S.XIX es va produir una gran destrucció i posterior replantació de vinya a causa de la fil·loxera. En aquesta època es va iniciar el moviment cooperatiu juntament amb la construcció de cellers modernistes en diverses localitats encarregades a Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí.


Part d'aquest pes històric el constitueixen l'Estació Enològica de Reus (1910) i l'actual Facultat d'Enologia Universitat Rovira i Virgili.


La DO Tarragona (1945) es va crear inicialment per protegir vins de licor, els anomenats Tarragona Clàssics. A partir de 1959, es van començar a protegir els vins secs i també els semidolços.

Geogràficament, trobem dues zones diferenciades, tant geogràficament com per tipologia de sòls. La zona de Camp de Tarragona (Tarragonès, Alt Camp i Baix Camp), amb sòls calcaris i lleugers i la zona de Ribera d'Ebre, amb sòls calcaris i pedregosos. Totes elles per sota dels 600 metres d'altitud, majoritàriament entre 100 i 400m

VARIEDADES TINTAS: Garnacha, Cariñena, ull de llebre, Merlot Y Cabernet Sauvignon

VARIEDADES BLANCAS: Macabeo, Xarel.lo, Garnacha blanca, Parellada Y Chardonnay

 

VINOS DE LA DENOMINACIÓN DE ORIGEN TARRAGONA

 

Escoge los vinos con el buscador. Podemos encontralos por el nombre del vino, bodega, tipo de vino, crianza…

Si necesitas ayuda, puedes mirar el vídeo que encontrarás en el enlace, de esta manera sacarás el máximo provecho a nuestra web.

Pero si te queda alguna duda o quieres que te aconsejemos, solo tienes que contactar con nosotros y estaremos encantados de ayudarte.

DEGUSTA CLICK, HAZ LA PRUEBA !

Información adicional